Treceți la conținutul principal

Păreri si Review-uri

🥇 REVIEW : Sony 55XH9077 ( Bravia KD-55XH9077 ) - Televizor Smart Android, 4K Ultra HD | Specificații Păreri Preț

      Sony 55XH9077 ( KD-55XH9077 ) este un televizor cu Android Ultra HD de ultimă generație  dotat cu cele mai noi tehnologii și sisteme de filtrare a imaginii. Având o diagonală de 138.8 cm , ecranul modelului 55XH9077 a fost dotat cu rezoluție 4K , adică  3840 x 2160 pixeli, în aspect imagine 16:9. Acest model este special conceput pentru cei care nu doresc sa faca un compromis intre eleganta, calitatea imaginii si accesul instant la continutul preferat.
    Nu am merge atât de departe încât să numim Bravia 55XH9077 cel mai bun televizor UltraHD, dar rareori am văzut un televizor bine echipat pentru a face față tendințelor actuale și apropiate, fapt pentru care s-a calificat îl liga mare a televizoarelor de ultimă generație. Grosimea ecranului poate fi redusa in mod inovator, deoarece nu are lumina de fundal. Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest Smart TV are integrat sistemul Android reedefinit care te va purta în lumea fascinantă a conținutului de top oferit de furnizorii de divertisment. În plus, navigarea pe internet și folosirea diverselor aplicații se transformă într-o reală plăcere. 
 Sony KD-55XH9077 este un televizor inteligent, astfel încât să îl puteți conecta la internet și să navigați pe conținutul online.  Sistemul de operare  oferă utilizatorilor acces intuitiv la conținut.   Totodată ,acest model vă permite controlul de la distanță de pe un dispozitiv  Amazon, Alexa sau Google Assistant.  Vă puteți folosi vocea pentru a face lucruri precum oprirea televizorului, creșterea sau reducerea volumului, schimbarea intrărilor, schimbarea setărilor modului de imagine etc. De asemenea, puteți căuta conținut pe Netflix, cu cereri precum „arată-mi toate filmele Marvel” sau puteți primi actualizări meteo de pe internet


   

Sony 55XH9077 - Imaginea 

    Imaginile clare, cu detalii fine, în culori senzaționale sunt date de caracteristicile superioare de imagine HDR10+ , HLG (Hybrid Log Gamma), Dynamic Contrast Enhancer  4K X-Reality PRO,  Full Array LED   .
    HDR10   din dotarea acestui model este o tehnologie extrem de avansată, ce se bazează pe beneficiile aduse de televizoarele HDR astfel încât să beneficiezi de cea mai bună experiență de vizionare . HDR 10  furnizează o calitate extraordinară a imaginii cu luminozitate, culoare și contrast optimizate automat pentru fiecare cadru. Cu o experiență vizuală îmbunătățită, veți avea posibilitatea să vizionați imagini fluide și clare ce se apropie de experiența trăită într-un cinematograf. În schimb Hybrid Log Gama, sau HLG pe scurt, este un must-have pentru fiecare televizor modern. Cu acest standard puteți profita de conținut HDR de înaltă calitate, pe care radiodifuzorii sau furnizorii de streaming îl transmit prin satelit, cablu sau antenă.
   4K Upscaler este un proces necesar atunci când dorești să vizionezi imagini cu rezoluție redusă pe ecrane cu rezoluție Full HD sau 4K . Există diferiți pași implicați în adaptarea unei imagini HD pentru un ecran de rezoluție superioară . Procesul începe cu o analiză a semnalului primit pentru a determina ce tip și rezoluție este - TV live sau streaming, HD sau full HD . Apoi vine reducerea zgomotului. Marginile, texturile și detaliile sunt apoi analizate și ascuțite corespunzător astfel încât semnalul este convertit  pentru a se potrivi cu rezoluția panoului nativ .  
   Sony 55XH9077 integrează totodată și tehnologia Dolby Vision  . Dolby Vision are potențialul de a îmbunătăți experiența de vizionare a consumatorilor prin optimizarea constantă a modului în care televizoarele lor furnizează imagini HDR . Dolby Vision oferă instrucțiuni sau metadate care se pot schimba de la scenă la scenă, comandându-i televizorului când să scadă contrastul sau să crească intensitatea unei anumite culori. Deși este posibil să nu puteți vedea, de exemplu, toate aceste miliarde de culori, diferența critică constă în tranzițiile dintre culori, cum ar fi, de exemplu, într-un apus. Cu mai puține culori, vedeți benzi sau linii pe ecran în loc de gradientele de culoare netede pe care seturile HDR le pot crea.  
În plus tehnologia de imagine Direct Full Array duce claritatea imaginii aproape de perfecțiune . Imaginați-vă că vedeți o pisică albă într-un mediu întunecat la televizor: pe un televizor cu lumină directă sau cu iluminare directă, veți sacrifica luminozitatea pisicii pentru un fundal mai închis (sau invers), iar fundalul ar părea probabil albastru gri. Pe un televizor LED Full Array cu reglaj local, veți obține o imagine frumoasă, naturală, cu o luminozitate clară și un fundal întunecat autentic, televizorul reușind  să regleze și să creeze contrast în funcție de scenă, rezultând mai multă lumină acolo unde este nevoie de luminozitate și mai puțină lumină acolo unde este nevoie de întuneric.     

Sony KD-55XH9077 - Sunetul :    

     Sunetul este asigurat de sistemul audio de 20 w , cu caracteristicile superioare de sunet : Bass reflex, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, DTS Digital Surround . 
   Cu Sony 55XH9077 veţi beneficia de un sunet surround vibrant, de înaltă calitate, din întregul dvs. conținut preferat, cu Dolby Atmos. Indiferent dacă vizionați filme, emisiuni TV, videoclipuri online sau concerte, Dolby Atmos vă asigură că obțineți întotdeauna calitate audio consistentă. Dolby Atmos este o tehnologie audio bazată pe Dolby Digital 5.1, standardul stabilit pentru sunetele de cinema, difuzare și home theater. Face parte dintr-un ecosistem complet, care include crearea de conținut, distribuția programelor, fabricarea dispozitivelor și experiența clienților.
   Bazat pe modele psihice și cognitive de percepție audio, Dolby Atmos oferă un sunet de calitate HD pentru streaming, la cerere și pentru conținut descărcat, folosind unii dintre cei mai avansați algoritmi. Dolby Digital Plus vă permite să stocați și să transmiteți sunet digital de înaltă calitate pentru a oferi cea mai bună calitate audio pe multe tipuri diferite de dispozitiv.  
  Bass reflex imită un câmp de sunet tridimensional utilizând doar două boxe frontale. Astfel, vă puteţi bucura de sunet surround la 360°, pentru o experienţă cu adevărat senzaţională. În același timp tehnologia Dolby Digital Plus reglează fin sunetul pentru o experiență captivantă și emoționantă, care parcă vă învăluie. Indiferent ce vizionați, veți auzi mult mai clar și mai distinct muzica și dialogurile astfel , audiția poate fi la fel de realistă ca vizionarea


 

Sony 55XH9077 - Conectivitate:

  Transmisia și recepția canalelor și programelor TV sunt asigurate de tuner-ul DVB-T/T2 DVB-C DVB-S/S2 . Cu ajutorul player-ului integrat, televizorul permite redarea cu ușurință a conținutului multimedia de pe surse externe ( stick USB / HDD ) folosind pentru asta un algoritm  performant necesar in procesul de upscaling atunci cand doriți să vizionați conținut cu rezoluție mai mică .
   Conexiunea la rețea se face prin noua tehnologie integrată Wi-Fi și prin Slot CI+,  (HDMI-CEC) , având următorii conectori: o ieșire audio digitală și optică, 2 porturi USB, o intrare video composite și 4 porturi HDMI     

 Sony 55XH9077 - Concluzii 

         Noul televizor Sony 55XH9077 va ofera posibilitatea de a experimenta imaginile Ultra HD exceptionale, pe diagonala de 138.8 centimetri, precum si de a incerca puterea sistemului de operare, prin intermediul procesorului Quad Core, toate acestea fiind completate de aspectul sau ultrasubtire. 
   Televizorul LED Smart Sony 55XH9077 impresioneaza, de asemenea, si prin functiile sale Smart de ultima generatie, pentru o navigare unica pe internet, vizionarea continutului online, precum si un acces rapid si intuitiv la jocuri si aplicatii prin intermediul retelei Wi-Fi integrate.