Treceți la conținutul principal

Păreri si Review-uri

▷ REVIEW : LG 43NANO793NE - Televizor Smart 4K NanoCell | Specificații Păreri Preț

        LG 43NANO793NE este un televizor smart Ultra HD de ultimă generație, dotat cu cea mai nouă tehnologie NanoCell  și sisteme de filtrare a imaginii. Având o diagonală de 108 cm , ecranul modelului 43NANO793NE a fost dotat cu rezoluție 4K , adică  3840 x 2160 pixeli, în aspect imagine 16:9. Acest model este special conceput pentru cei care nu doresc sa faca un compromis intre eleganta, calitatea imaginii si accesul instant la continutul preferat.


      Nu am merge atât de departe încât să numim LG 43NANO793NE cel mai bun televizor Ultra HD, dar rareori am văzut un televizor bine echipat pentru a face față tendințelor actuale și apropiate, fapt pentru care s-a calificat îl liga mare a televizoarelor de ultimă generație.  Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete.  Acest Smart TV are integrat sistemul WebOS reedefinit care te va purta în lumea fascinantă a conținutului de top oferit de furnizorii de divertisment. În plus, navigarea pe internet și folosirea diverselor aplicații se transformă într-o reală plăcere. 
   LG 43NANO793NE este un televizor inteligent, astfel încât să îl puteți conecta la internet și să navigați pe conținutul online.  Sistemul de operare Web OS  oferă utilizatorilor acces intuitiv la conținut.   Totodată ,acest model vă permite controlul de la distanță de pe un dispozitiv  Amazon, Alexa sau Google Assistant.  Vă puteți folosi vocea pentru a face lucruri precum oprirea televizorului, creșterea sau reducerea volumului, schimbarea intrărilor, schimbarea setărilor modului de imagine etc. De asemenea, puteți căuta conținut pe Netflix, cu cereri precum „arată-mi toate filmele Marvel” sau puteți primi actualizări meteo de pe internet
   LG susținut de procesorul quad core introduce în sistemul de operare WebOS inteligența artificială ThinQ Așadar ce înseamnă AI pentru acest model de televizor  ? În termeni simpli, AI-ul simulează funcția de învățare umană ceea înseamnă că senzorii integrați vor recunoaște și adapta în timp real calitatea imaginii și volumul/claritatea sunetului funcție de factorii exteriori

 LG 43NANO793NE - Imaginea :

    Ce e atât de special la  LG 43NANO793NE ? Pentru început, imaginea  este cu ușurință una dintre cele mai bune pe care le-am văzut. Panoul său NanoCell furnizează negru absolut cu iluminare de precizie și fără efecte de halou. Rezoluția 4K Ultra HD (3840 x 2160) garantează o imagine densă și precis definită în pixeli. Apoi, există un interval dinamic ridicat (HDR) pentru un contrast mai mare și o gamă mai largă de culori. 
   Elementul de noutate al modelelor 2020 este introducerea unei noi tehnologii pentru Display, tehnologie numită Nano Cell. Aceasta tehnologie presupune aplicarea unui film suplimentar de particule de dimensiuni extrem de mici (aproximativ 1 nanometru) care au proprietatea de a filtra culorile de baza RGB. Rezultatul este o acuratețe excelentă a culorilor redate, o precizie mult mai bună la redarea exactă a nuanțelor cromatice. Display-urile sunt de tip IPS cu acest film suplimentar. Producătorul garantează că nu se diminuează absolut deloc unghiul de vizibilitate corectă a imaginii (unul din avantajele tehnologiei IPS).
   Display-ul său dispune de o diagonala mare de 108 centimetri, rezolutie Ultra HD 4K de maxim 3840 x 2160 pixeli, dar si de mai multe caracteristici superioare de imagine ( Nano Accuracy, Real 4K NanoCell, Nano Color, Local Dimming ), pentru a va putea bucura de o experienta vizuala extraordinara, chiar la dumneavoastra acasa. 
     HDR10 + din dotarea acestui model este o tehnologie extrem de avansată, ce se bazează pe beneficiile aduse de televizoarele HDR astfel încât să beneficiezi de cea mai bună experiență de vizionare . HDR 10  furnizează o calitate extraordinară a imaginii cu luminozitate, culoare și contrast optimizate automat pentru fiecare cadru. Cu o experiență vizuală îmbunătățită, veți avea posibilitatea să vizionați imagini fluide și clare ce se apropie de experiența trăită într-un cinematograf.
   4K Upscaler este un proces necesar atunci când dorești să vizionezi imagini cu rezoluție redusă pe ecrane cu rezoluție Full HD sau 4K . Există diferiți pași implicați în adaptarea unei imagini HD pentru un ecran de rezoluție superioară . Procesul începe cu o analiză a semnalului primit pentru a determina ce tip și rezoluție este - TV live sau streaming, HD sau full HD . Apoi vine reducerea zgomotului. Marginile, texturile și detaliile sunt apoi analizate și ascuțite corespunzător astfel încât semnalul este convertit  pentru a se potrivi cu rezoluția panoului nativ .  
  LG 43NANO793NE integrează totodată și tehnologia Dolby Vision. Dolby Vision are potențialul de a îmbunătăți experiența de vizionare a consumatorilor prin optimizarea constantă a modului în care televizoarele lor furnizează imagini HDR . Dolby Vision oferă instrucțiuni sau metadate care se pot schimba de la scenă la scenă, comandându-i televizorului când să scadă contrastul sau să crească intensitatea unei anumite culori. Deși este posibil să nu puteți vedea, de exemplu, toate aceste miliarde de culori, diferența critică constă în tranzițiile dintre culori, cum ar fi, de exemplu, într-un apus. Cu mai puține culori, vedeți benzi sau linii pe ecran în loc de gradientele de culoare netede pe care seturile HDR le pot crea.
  În plus tehnologia de imagine Local Dimming duce claritatea imaginii aproape de perfecțiune . Imaginați-vă că vedeți o pisică albă într-un mediu întunecat la televizor: pe un televizor cu lumină directă sau cu iluminare directă, veți sacrifica luminozitatea pisicii pentru un fundal mai închis (sau invers), iar fundalul ar părea probabil albastru gri. Pe acest model, veți obține o imagine frumoasă, naturală, cu o luminozitate clară și un fundal întunecat autentic, televizorul reușind  să regleze și să creeze contrast în funcție de scenă, rezultând mai multă lumină acolo unde este nevoie de luminozitate și mai puțină lumină acolo unde este nevoie de întuneric.     

LG 43NANO793NE  - Sunetul :

    O imagine frumoasă merită un sunet captivant. Televizorul  LG 43NANO793NE  include tehnologii de sunet unice și avansate care vă pun chiar în centrul acțiunii de divertisment entuziast.
     Sunetul este asigurat de sistemul audio (RMS) 20 W, cu caracteristicile superioare de sunet  Down Firing , Dolby Atmos, One Touch Sound Tuning, Clear Voice III, LG Sound Sync, Bluetooth Audio Playback, Iesire audio simultana, Sunet prin IA,Dolby Surround.
    Cu LG 43NANO793NE veţi beneficia de un sunet surround vibrant, de înaltă calitate, din întregul dvs. conținut preferat, cu Adaptive Sound Control. Indiferent dacă vizionați filme, emisiuni TV, videoclipuri online sau concerte,  această tehnologie audio vă asigură că obțineți întotdeauna calitate audio consistentă. 
   Bazat pe modele psihice și cognitive de percepție audio, LG Sound Sync oferă un sunet de calitate HD pentru streaming, la cerere și pentru conținut descărcat, folosind unii dintre cei mai avansați algoritmi. LG Sound Sync vă permite să stocați și să transmiteți sunet digital de înaltă calitate pentru a oferi cea mai bună calitate audio pe multe tipuri diferite de dispozitiv
  Ai fost pus vreodată în situația  să te concetrezi asupra televizorului din cauza discuțiilor din jurul tău ? Uneori dialogul în filme și comentariile la știri sau evenimente sportive pot fi greu de înțeles. Acest lucru se datorează faptului că efectele sonore și zgomotul de fond pot concura cu sunetul vocilor umane. Clear Voice III este soluția ! Această caracteristică aduce dialogul și narațiunea în prim plan - făcând vocile mai ușor de auzit și de înțeles. Sau în limbaj tehnic : Gama de frecvență vocală și armonicile sale sunt accentuate pentru o mai mare inteligibilitate, în timp ce componentele de frecvență rămase sunt atenuate”.  


LG 43NANO793NE  - Conectivitate:

     Transmisia și recepția canalelor și programelor TV sunt asigurate de tuner-ul DVB-T/T2 DVB-C DVB-S/S2 . Cu ajutorul player-ului integrat, televizorul permite redarea cu ușurință a conținutului multimedia de pe surse externe ( stick USB / HDD ) folosind pentru asta un algoritm  performant necesar in procesul de upscaling atunci cand doriți să vizionați conținut cu rezoluție mai mică .
   Conexiunea la rețea se face prin noua tehnologie integrată Wi-Fi și prin Slot CI+ 1.4  având următorii conectori: o ieșire audio digitală și optică, 2 porturi USB și 3 porturi HDMI  

   LG 43NANO793NE  - Concluzii :

        Noul televizor LG 43NANO793NE  va ofera posibilitatea de a experimenta imaginile Ultra HD exceptionale, pe diagonala de  108 centimetri, precum si de a incerca puterea sistemului de operare, prin intermediul procesorului quad core, toate acestea fiind completate de aspectul sau ultrasubtire. 
   Acest Smart TV are integrat sistemul WebOS TV  redefinit care, împreună cu Magic Remote – cea mai super telecomandă Smart – te va purta în lumea fascinantă a conținutului de top oferit de furnizorii de divertisment. În plus, navigarea pe internet și folosirea diverselor aplicații se transformă într-o reală plăcere. 
   Sunetul puternic și dinamic este redat amplu și puternic mulțumită compatibilitatii cu formatul audio Dolby Atmos cu scopul de a vă transpune într-o experiență similară de cea trăită într-un cinematograf de ultimă generație .