Treceți la conținutul principal

Păreri si Review-uri

🥇 REVIEW : ASUS ROG Strix G15 G512LU - Laptop Gaming | Specificații Păreri Preț

      ASUS ROG Strix G15 G512LU este cea mai buna alegere pe care o poti face în acest moment daca dorești să-ți achiziționezi un laptop de gaming nou . Strix G15 G512LU isi merita in totalitate bani întrucât vine cu specificatii tehnice care il transformă într-un laptop complet. Nu este unul dintre cele mai accesibile laptopuri pentru jocuri, dar este cel mai echilibrat în ceea ce privește prețul și performanța, sistemul oferind caracteristici bune de bază, o mulțime de atribute bine realizate, matur pentru un punct de pret sub 1100 euro .
    Din prima clipa am avut impresia că acest laptop da senzatia de apartenenta la gama high level, fiind elegant si extrem de adaptabil la orice conditie/pozitie in care este folosit. Chiar daca dimensiunile display-ului sunt destul de mari, acest lucru nu reprezinta un impediment pentru utilizator, fiind extrem de flexibil si usor de pozitionat pe orice suprafata. Parcurgerea diferitelor poziții ne arată că balamaua în sine este destul de strânsă, ceea ce este atât un plus bun, cât și un minus. Partea pozitivă este aceea că este destul de stabilă în modul vertical, cu toate acestea, face imposibilă deschiderea capacului cu o singură mână.  


   
    Avand un profil de doar 21 mm si o greutate de doar 2.39 Kg, ASUS ROG Strix G15 G512LU dispune de un design ultra-portabil ce il face perfect pentru orice solutie de transport. 

ASUS ROG Strix G15 G512LU specificatiile tehnice :

  • Procesorul este unul de generație nouă Intel Core I7 ( 10750H, Arhitectura Comet Lake, 6 nuclee cu frecventa de 2600 MHz si Turbo Boost pana la 5000 MHz, ceea ce inseamna că ofera o capacitate mare de procesare a datelor si o viteza extrem de buna pentru cei care iși doresc să poata lucra simultan și  extrem de rapid  cu aplicatii și jocuri consumatoare de resurse în timp ce mentineti viteza de reactie a întregului sistem. Cu acest procesor de ultimă generație vei duce productivitatea, creativitatea si jocurile 3D de rezoluție mare la nivelul urmator și asta pentru că permite rularea a mai multor threa-duri pe fiecare nucleu . În plus Turbo Boost Technology va  permite procesorului, rapid și in mod automat, sa ruleze la o frecventa mai mare distribuind puterea si îmbunătățind performanta astfel încât să beneficiezi în continuare,  fără lag, de aplicațiile și sarcinile la care sistemul este supus. 
  • Vine echipat cu un display NanoEdge FULL HD  cu finisaj Anti-Glare si o diagonala de 15.6 inch. Este de tip IPS  si poate suporta o rezolutie maxima de pana la 1920 x 1080oferind astfel o suprafata destul de mare prin care utilizatorii sa poata interactiona cu laptopul.  Ecranul folosește o sincronizare adaptivă astfel încât rata de refresh se îmbină perfect cu rata de afisare a cadrelor GPU-ului . Acest lucru reduce intarzierile de afișare în timp real, minimaliza tremurul si elimina artefactele vizuale. Are de raspuns foarte bun ofera o rata de reimprospatare a cadrelor de 144 Hz pentru 100% din spectrul de culoare RGB, garantand un nivel de contrast si de reproducere a culorilor deosebit de ridicat, pentru imagini deosebit de realiste, in timp ce tehnologia cu unghiuri largi de afisare asigura faptul ca toate culorile sunt naturale, chiar si atunci cand sunt vizualizate la unghiuri de pana la 178°.
  • Memoria RAM este de 16 GB DDR4 la o frecvență nativă de 3200 Mhzmotiv pentru care timpul de răspuns în cele mai recente jocuri să fie unul pe masură. Oferind o experință de lucru fluentă, RAM-ul este optimizat și adaptat procesorului integrat, oferind o frecventă înaltă de funcționare, latime de banda generoasă si consum de energie mic. Poate fi folosită cu succes  în editarile foto/video si redare 4K . 
  • Capacitatea de stocare este asigurată de un SSD de  512 GB lucru care ofera spatiu suficient de stocare mai ales pentru cei care folosesc laptopul pentru jocuri, filme sau programe . Acestea ocupa spatiu foarte mult pe hard disk, asa că , per total , ROG Strix G15 G512LU ofera posibilitatea de pastrare a acestor date pentru o perioada destul de lunga de timp. 
  • Placa video este punctul forte al acestui laptop. Dispunand de o capacitate a memoriei video de 6 GB  GDDR6 și având integrate tehnologiile  DirectX 12 și GeForce Experience, NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti  este una dintre placile video care nu a dezamăgit și asta pentru că asigură efecte vizuale si tehnici de afisare inovative, pentru o experienta de gaming reală. Având la bază arhitectura NVIDIA Turing și memoria GDDR ultra-rapidă , placa video integrează un procesor grafic turbo care permite, în caz de nevoie,  overcloking în timp real astfel încât să poți instala și juca cele mai noi titluri în materie de gaming . NVIDIA Turing reprezintă cea mai avansată arhitectură GPU din lume, ce integrează shadere de ultimă generație și ray-tracingul în ”real time” cu noile capabilități de inteligență artificială. Această nouă tehnologie grafică hibridă reprezintă un  salt imens în evoluția plăcilor grafice de gaming, oferind o interacțiune multmai bună cu utilizatorul.
  • ASUS ROG Strix G15 G512LU este echipat cu o tastatura optimizata pentru jocuri, dotata cu sistem de iluminare RGB ce poate fi controlata prin intermediul interfetei dedicate pentru a va ajuta sa va exprimati stilul unic. Tehnologia N-key rollover si anti-ghosting, in combinatie cu distanta de deplasare de 1.6 mm si o curba cu clichet de 0,3 mm, va sporesc precizia si confortul, in timp ce tastele WASD special evidentiate si zona de odihna a mainilor va ofera control pe deplin.  

 ASUS ROG Strix G15 G512LU Concluzii : 

    ROG Strix G15 G512LU de la Asus este dotat cu un procesor Intel Core i7-10750H care este capabil sa atinga o putere incredibila de 5 GHz. In acelasi timp, grafica NVIDIA GeForce  1660 poate atinge o crestere pana la 1790 MHz - dezvaluind un nivel remarcabil de performanta care va permite sa va bucurati de cele mai recente jocuri la setarile maxime. In plus, ofera o conectivitate completa pentru toate nevoile dvs.   Aveți disponibile porturi de intrare frecvent utilizate cu acces rapid si interferenta minima -  4 porturi USB ( 1 x USB 3.2 Type A Gen 2, 3 x USB 3.2 Type A Gen 1) sunt suficiente pentru configurarea  și conectarea celor mai noi periferice.   
    Datorita unitatii PCI Express cu o viteza impresionanta de , ROG Strix G15 G512LU îți oferă o experienta de utilizare mult mai fluidă , motiv pentru care timpul de raspuns este redus considerabil.