Treceți la conținutul principal

Păreri si Review-uri

🥇 REVIEW : Samsung Wind-Free Avant 9000 BTU Wi-Fi - Aparat de aer conditionat ( 2020 ) | Specificații Păreri Preț


  Samsung Wind-Free Avant 9000 BTU Wi-Fi ( AR09TXEAAWKNEU / AR09TXEAAWKXEU ) este un aparat de aer conditionat  special conceput pentru cei care nu doresc să facă un compromis între calitate, eficiență și fiabilitate . În același timp putem spune că este un aparat de aer conditionat cu un design modern ce integrează funcții și tehnologii de ultimă generație astfel încât să obțineți cu costuri minime și în cel mai scurt timp climatul dorit în propria locuință.      

     Designul Wind-Free presupune dispersarea usor si fara zgomot a aerului prin 23.000 de micro orificii de aer, astfel incat sa nu existe nicio senzatie neplacuta provocată de vreun flux rapid  de aer rece pe pielea ta.   De asemenea folosind acest design avansat aparatul de aer conditionat raceste mai uniform și o zona mai extinsa , utilizând pentru asta  mult mai putina energie decât unitățile clasice . 

     Modelul AR09TXEAAWKNEU/AR09TXEAAWKXEU are o eficiență energetică foarte bună pentru că folosește un agent frigorigen eco friendly cu vâscozitate și desitate reduse motiv pentru care, aparatul de aer conditionat folosește cu până la 30% mai putină energie pentru a asigura temperatura dorită .  Mai mult decât atât aceasta integrează un compresor inverter silențios care îți aduce  în prim plan un cumul de avantaje pe care le poți constata încă de la prima utilizare: consum energetic redus  precum și un nivel mic al vibrațiilor, astfel încât să te poți folosi în liniște oricând de aparatul tău de aer condiționat fară grija unei facturi mari la electricitate . 
  Samsung Wind-Free Avant AR09TXEAAWKNEU oferă o capacitate de racire/incalzire de 9000 BTU fiind destinat incaperilor de dimensiuni  de pana la 25 mp. Folosit la capacitate maximă acesta determină un consum instant de 570 W/ oră pentru funcția de răcire și 670 W / oră pentru încălzire .  Raportul de eficiență energetică sezonieră al acestei unități este unul destul de ridicat, de peste 7.9 pentru răcire și 4.6 pentru încălzire  ceea ce presupune că aparatul de aer condiționat poate fi inclus cu usurintă în clasa energetică A++ cu un consum anual mediu de 350 Kw dacă folosiți unitatea doar pentru răcire ( 675 Kw - încălzire + racire ) .  Ca să înțelegeți mai bine ce înseamnă acest raport de eficiență trebuie să știți că acesta se măsoară în coeficienți care tin cont de energia electrică consumată și energia termică furnizată ( de ex. un coeficient  sezonier la racire SEER de 2 înseamnă că pentru fiecare kilowat de energie electrică consumat aparatul de aer conditionat oferă doi kilowati de energie termică ) . Cu cât acest coeficient este mai mare cu atât raportul dintre energie termică/cost este mai bun.
  Unitatea internă a aparatului de aer condiționat are un nivel mediu de zgomot de aproximativ 38 dB , care este volumul atins de ex. de un ventilator clasic . Nivelul maxim este atins atunci când porniți unitatea ( 10 - 15 minute ) și este necesar ca temperatura interioară a camerei să ajungă la nivelul setat. Atunci când confortul climatic a fost atins compresorul inverter își modifică turația astfel încât zgomotul devine aproape imperceptibil. 
   Aparatul de aer condiționat este prevăzut cu un filtre care, pe lângă un rol de protecție al componentelor interne, îți vor îmbunătăți calitatea aerului furnizat. Pe lângă filtrul de mare densitate, lavabil, destinat particulelor mari de praf , acest model ( folosind filtrele Zeolit) este capabil să purifice,  revitalizeze și să dezodorizeze aerul din încăperea unde este instalat oferind un mediu interior plăcut .


    

Funcții speciale :

Auto Restart - Este o funcție care repornește aparatul de aer conditionat dacă acesta a fost oprit accidental sau din cauza unei întreruperi de curent . Unitatea va continua să funcționeze cu setările inițiale întreruperii astfel încât confortul tău să nu aibă de suferit ( dacă de ex intreruperea are loc în timpul somnului )
Timer - Poți programa oprirea/pornirea aparatului de aer condiționat folosind intervale de timp de 30 minute , dar nu mai mult de 24 ore. Această funcție este deosebit de utilă dacă dorești, din diferite motive, ca aparatul să se oprească în mod automat după câteva ore de funcționare.
Sleeping Mode - O funcție care îți permite , ca pe timpul nopții, când orice zgomot este amplificat , să beneficiezi atât de temperatura dorită cât și de un somn liniștit . Aparatul va funcția la nivel minim crescând/scăzând gradual temperatura dar folosind pentru acest lucru o durată de timp mai mare ( 1°C pe ora ) . Temperatura va fi meținută ulterior timp de 8 ore ( după care aparatul de aer conditionat se va opri)  sau până când setați alt mod de funcționare.
Dezumidificare/ Antifungic - Un dezavantaj al vieții într-un climat cu umiditate ridicată este că, în timp, umezeala excesivă poate dezvolta mucegai pe îmbrăcăminte, mobilier, lenjerie de pat, prosoape sau perdele. În plus, poate produce daune minore sau grave - cum ar fi rugina sau coroziunea - dispozitivelor dvs. electronice sau aparatelor de uz casnic. Asa cum știm cu toții, condensarea este procesul prin care vaporii de apă din aer sunt transformați în apă atunci când sunt trecuți printr-un mediu rece . Folosind același principiu aparatul de aer conditionat  extrage până la 1.1 litri apă/oră pe care o evacuează ulterior în afara locuinței.
Autodiagnosticare - Aparatul de aer conditionat este abilitat să ofere informații sub forma unor coduri de eroare atunci când modul de funcționare este afectat . În acest mod vei sti, consultând manualul de utilizare , care este motivul defecțiunii și care modalitatea de remediere .
Control WiFi - Cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei tablete și a unei conexiuni wi-fi puteți controla aparatul de aer conditionat de oriunde vă aflați . Aplicația dedicată că permite să porniți/opriți sau seta o anumită temperatură astfel încât, atunci cand ajungeți acasă să beneficiați de confortul termic binemeritat.
 

Verdict : 

  
   Samsung Wind-Free Avant 9000 BTU Wi-Fi  este un aparat de aer conditionat de ultimă generație ce oferă un design modern și un  raport calitate/preț foarte bun . Are o capacitate mare de schimbare rapidă a temperaturii în încăpere și integrează funcții și tehnologii moderne motiv pentru care îl transformă într-o opțiune ce merită luată în seamă.