Treceți la conținutul principal

Păreri si Review-uri

▷ REVIEW : LG OLED OLED77C22LB - Televizor Smart, 4K Ultra HD 2022 | Specificații Păreri Preț

       LG OLED77C22LB este un televizor OLED Ultra HD smart de ultimă generație  dotat cu cele mai noi tehnologii și sisteme de filtrare a imaginii. Având o diagonală de 195 cm , ecranul modelului OLED77C22LB a fost dotat cu rezoluție 4K, adică 3840 x 2160 pixeli, în aspect imagine 16:9. fiind special conceput pentru cei care nu doresc sa faca un compromis intre eleganta, calitatea imaginii si accesul instant la continutul preferat.
    Nu am merge atât de departe încât să numim LG OLED77C22LB cel mai bun televizor OLED, dar rareori am văzut un televizor bine echipat pentru a face față tendințelor actuale și apropiate, fapt pentru care s-a calificat îl liga mare a televizoarelor de ultimă generație. Grosimea ecranului poate fi redusa in mod inovator, deoarece nu are lumina de fundal ( ofera cel mai profund negru datorita milioanelor de pixelilor auto-iluminati  controlati individual motiv pentru care te surprinde cu tonuri noi de culori, nuante mai bogate si imagini realiste). Este extrem de subtire, ceea ce face posibila montarea televizorului mai aproape de perete. Acest Smart TV are integrat sistemul webOS redefinit care te va purta în lumea fascinantă a conținutului de top oferit de furnizorii de divertisment. În plus, navigarea pe internet și folosirea diverselor aplicații se transformă într-o reală plăcere. 
   LG OLED77C22LB este un televizor inteligent, astfel încât să îl puteți conecta la internet și să navigați pe conținutul onlineTotodată ,acest model vă permite controlul de la distanță de pe un dispozitiv Amazon, Alexa sau Google Assistant.  Vă puteți folosi vocea pentru a face lucruri precum oprirea televizorului, creșterea sau reducerea volumului, schimbarea intrărilor, schimbarea setărilor modului de imagine etc. De asemenea, puteți căuta conținut pe Netflix , HBO Max si Amazon Prime, cu cereri precum „arată-mi toate filmele Marvel” sau puteți primi actualizări meteo de pe internet.   
   LG susținut de procesorul  α9 Gen 5 introduce în sistemul de operare WebOS inteligența artificială ThinQ Așadar ce înseamnă AI pentru acest model de televizor  ? În termeni simpli, AI-ul simulează funcția de învățare umană ceea înseamnă că senzorii integrați vor recunoaște și adapta în timp real calitatea imaginii și volumul/claritatea sunetului funcție de factorii exteriori.

      Display-ul său OLED dispune de o diagonala mare de 77 inch, rezolutie Ultra HD 4K de maxim 3840 x 2160 pixeli, dar si de mai multe caracteristici superioare de imagine ( HDR 10, HLG, Dolby Vision IQ, AI Picture Pro, Eye Comfort Display ), pentru a va putea bucura de o experienta vizuala extraordinara, chiar la dumneavoastra acasa.      
   Pentru îmbunătățirea imaginii acest model integrează modul Eye Comfort Display, care ajustează automat luminozitatea și nuanța ecranului pe baza unui senzor de lumină încorporat și a informațiilor despre apus/răsărit. Pe măsură ce lumina ambientală se schimbă, ecranul va reduce treptat cantitatea de lumină și va oferi tonuri mai calde, ajustând nivelul luminii albastre în consecință. În plus Procesorul α9 Gen 5 AI oferă o imagine atât de realistă încât ai impresia că poţi păşi dincolo de ecran. Un algoritm AI cu învăţare profundă procesează imaginile într-un mod similar cu creierul uman. Indiferent ce vizionezi, obţii detalii şi contrast realiste, culori bogate şi mişcări line.
    HDR10+ din dotarea acestui model este o tehnologie extrem de avansată, ce se bazează pe beneficiile aduse de televizoarele HDR astfel încât să beneficiezi de cea mai bună experiență de vizionare . HDR 10  furnizează o calitate extraordinară a imaginii cu luminozitate, culoare și contrast optimizate automat pentru fiecare cadru. Cu o experiență vizuală îmbunătățită, veți avea posibilitatea să vizionați imagini fluide și clare ce se apropie de experiența trăită într-un cinematograf. În schimb Hybrid Log Gama, sau HLG pe scurt, este un must-have pentru fiecare televizor modern. Cu acest standard puteți profita de conținut HDR de înaltă calitate, pe care radiodifuzorii sau furnizorii de streaming îl transmit prin satelit, cablu sau antenă.    
    AI Upscaling este un proces necesar atunci când dorești să vizionezi imagini cu rezoluție redusă pe ecrane cu rezoluție Full HD sau 4K . Există diferiți pași implicați în adaptarea unei imagini HD pentru un ecran de rezoluție superioară. Procesul începe cu o analiză a semnalului primit pentru a determina ce tip și rezoluție este - TV live sau streaming, HD sau full HD. Apoi vine reducerea zgomotului. Marginile, texturile și detaliile sunt apoi analizate și ascuțite corespunzător astfel încât semnalul este convertit  pentru a se potrivi cu rezoluția panoului nativ.  
  LG OLED77C22LB integrează totodată și tehnologia Dolby Vision IQ ce are potențialul de a îmbunătăți experiența de vizionare a utilizatorului prin optimizarea constantă a modului în care televizoarele lor furnizează imagini HDR. Dolby Vision IQ oferă instrucțiuni sau metadate care se pot schimba de la scenă la scenă, comandându-i televizorului când să scadă contrastul sau să crească intensitatea unei anumite culori. Deși este posibil să nu puteți vedea, de exemplu, toate aceste miliarde de culori, diferența critică constă în tranzițiile dintre culori, cum ar fi, de exemplu, într-un apus. Cu mai puține culori, vedeți benzi sau linii pe ecran în loc de gradientele de culoare netede pe care seturile HDR le pot crea.
  În plus tehnologia de imagine Dynamic Tone Mapping Pro duce claritatea imaginii aproape de perfecțiune. Imaginați-vă că vedeți o pisică albă într-un mediu întunecat la televizor: pe un televizor cu lumină directă sau cu iluminare directă, veți sacrifica luminozitatea pisicii pentru un fundal mai închis (sau invers), iar fundalul ar părea probabil albastru gri. Pe acest televizor OLED veți obține o imagine frumoasă, naturală, cu o luminozitate clară și un fundal întunecat autentic, televizorul reușind  să regleze și să creeze contrast în funcție de scenă, rezultând mai multă lumină acolo unde este nevoie de luminozitate și mai puțină lumină acolo unde este nevoie de întuneric.  

LG OLED77C22LB - Sunetul :    

      O imagine atat de realista are nevoie de sunet pe masura. Designul exclusiv al difuzoarelor ofera o performanta incantator de realista permitindu-ti sa te bucuri de tot potentialul  sistemului 2.2 de 40 w, cu caracteristicile superioare de sunet ( Dolby Atmos, AI Sound Pro, Clear Voice Pro )
   Dolby Atmos este o tehnologie audio bazată pe Dolby Digital 7.1.2, standardul stabilit pentru sistemele audio de cinema și home theater. Bazat pe modele psihice și cognitive de percepție audio, Dolby oferă un sunet de calitate HD atat pentru streaming tv cat și pentru conținutul online descărcat, folosind unii dintre cei mai avansați algoritmi. De asemenea vă va permite să stocați și să transmiteți sunet digital clar pentru a oferi cea mai bună experienta audio pe diferite tipuri de dispozitive .  
   Totodată Dolby Atmos imită un câmp de sunet tridimensional utilizând doar două boxe frontale. Astfel, vă puteţi bucura de sunet surround la 360°, pentru o experienţă cu adevărat senzaţională. În același timp tehnologia Dolby reglează fin sunetul pentru o experiență captivantă și emoționantă, care parcă vă învăluie. Indiferent ce vizionați, veți auzi mult mai clar și mai distinct muzica și dialogurile astfel, audiția poate fi la fel de realistă ca vizionarea. 
    Ai fost pus vreodată în situația  să te concetrezi asupra televizorului din cauza discuțiilor din jurul tău ? Uneori dialogul în filme și comentariile la știri sau evenimente sportive pot fi greu de înțeles. Acest lucru se datorează faptului că efectele sonore și zgomotul de fond pot concura cu sunetul vocilor umane. Clear Voice Pro ! Această caracteristică aduce dialogul și narațiunea în prim plan - făcând vocile mai ușor de auzit și de înțeles. Sau în limbaj tehnic : Gama de frecvență vocală și armonicile sale sunt accentuate pentru o mai mare inteligibilitate, în timp ce componentele de frecvență rămase sunt atenuate”.  
  Pe lângă faptul că are difuzoare adecvate, LG a adăugat un mod de calibrare audio inteligent, care utilizează tonuri de testare pentru a regla sunetul televizorului în camera dvs. Funcționează, deoarece am găsit sunetul reglat mai echilibrat decât tonul implicit.  Pe de altă parte, sunetul modelului OLED77C22LB este mare și spațios, cu o greutate amplă de bas și un dinamism mai mare decât ne-am fi așteptat de la ceva atât de subțire. Sunetul premium atinge un nou nivel de calitate datorita calibrarii Dolby, care ofera o experienta audio la fel de captivanta ca si cea vizuala. 

LG OLED77C22LB - Conectivitate:

   Transmisia și recepția canalelor și programelor TV sunt asigurate de tuner-ul DVB-T/T2 DVB-C DVB-S/S2 . Cu ajutorul player-ului integrat, televizorul permite redarea cu ușurință a conținutului multimedia de pe surse externe ( stick USB / HDD ) folosind pentru asta un algoritm  performant necesar in procesul de upscaling atunci cand doriți să vizionați conținut cu rezoluție mai mică .
   Conexiunea la rețea se face prin noua tehnologie integrată Wi-Fi și prin Slot CI+,  (HDMI-CEC) , având următorii conectori:  3 porturi  USB și 4 porturi HDMI 2.1

LG OLED OLED77C22LB - Concluzii 

   Noul televizor LG OLED77C22LB va ofera posibilitatea de a experimenta imaginile 4K Ultra HD exceptionale, pe diagonala de 195 centimetri, precum si de a incerca puterea sistemului de operare WebOS, toate acestea fiind completate de aspectul sau subțire. 
   Televizorul OLED Smart LG OLED77C22LB impresioneaza, de asemenea, si prin functiile sale Smart de ultima generatie, pentru o navigare unica pe internet, vizionarea continutului online, precum si un acces rapid si intuitiv la jocuri si aplicatii prin intermediul retelei Wi-Fi integrate.